MA APARTMENT

Studio: Architectural studio Arq+
Authors: Angel Rico Painceiras
Location: El Vendrell, Spain
Video:15-L Films

General aspects:
INTERNAL RENOVATION TO AN APARTMENT ON THE MEDITERRANEAN COAST

The apartment, close to Barcelona, is situated by the beach.
Given: a single space of 20 m². In this space, the clients request the following program [722105]:

– A living-room to watch television with friends [7]
– A shower for two people [2]
– A terrace to have an aperitif at night with a kid [2+1=2]
– A dining-room for ten people [10]
– The possibility that five people can sleep in the apartment with some intimacy [5]

One furniture of variable geometry divided in three modules [kitchen, shelves and an individual bed] allows to adjust the space to the different uses. The shelves could be used, if necessary, as a folding screen. The door-wardrobe with access to the bathroom also opens the laundry area. The mezzanine over the bathroom can accommodate a bedroom for two people, which can be accessed through a ladder placed on the side wall. A folding table can be opened to have dinner. The storage space over the terrace keeps among other things, the ten chairs necessary for dining.


Why did you choose this category?:
I have included the MA apartment in this category because its versatility and adaptability has given the original living space a greater usability. As per the property owner’s words “this remodeling has changed my vision of space and has improved my experience of living in this apartment”. This project has produced a better living space and has adapted to the current family needs.